Africká al-Káida: Francúzsko musí o rukojemníkoch rokovať s bin Ládinom

NETKY.SK • 19 November 2010, 13:05 • 2 min
Africká al-Káida: Francúzsko musí o rukojemníkoch rokovať s bin Ládinom

Africká al-Káida: Francúzsko musí o rukojemníkoch rokovať s bin Ládinom

slovakia

left justify in out

img

Líder severoafrickej odnože al-Káidy vyhlásil, že Francúzsko bude musieť viesť ďalšie rokovania o piatich francúzskych rukojemníkoch unesených v Afrike so samotným vodcom teroristickej siete Usámom bin Ládinom.
      Na zaistenie bezpečnosti rukojemníkov by Francúzsko malo tiež stiahnuť svoje vojenské sily z Afganistanu a prestať škodiť moslimom, uviedol Abú Musáb Abdalwadud na zvukovej nahrávke, ktorú odvysielala televízia al-Džazíra.
      Francúzska vláda uviedla, že je ochotná hovoriť s únoscami o nájdení riešenia v prípade rukojemníkov, ktorých sa zmocnili 16. septembra v Nigeri. K únosu sa prihlásila skupina al-Káida v islamskom Maghrebe, ktorá rukojemníkov zrejme odviedla do susedného Mali. Skupina v júli popravila 78-ročného francúzskeho humanitárneho pracovníka.
      Nahrávka neuvádza, ako môžu francúzske úrady kontaktovať bin Ládina, ktorý sa podľa predpokladov ukrýva v horách na afgansko-pakistanskej hranici. Bin Ládin pred vyše dvoma týždňami odsúdil Francúzsko za vojenskú misiu v Afganistane a za zavedenie zákazu nosenia islamských závojov na verejnosti.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona