Afričania sa postavili za Blattera

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 15:34 • 2 min
Afričania sa postavili za Blattera

ZÜRICH - Ani Africká futbalová konfederácia (CAF) nezmenila svoje preferencie a v piatkových voľbách prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) podporí doterajšieho šéfa Seppa Blattera. Afrika napodobnila Áziu. Tá sa aj po stredajšom zatknutí siedmich funkcionárov v Zürichu postavila za Švajčiara a odmietla návrh na odloženie volieb vznesený Európskou futbalovou úniou (UEFA).

slovakia

left justify in out

Postoj CAF tlmočil jej prezident Issa Hayatou. Egypťan figuruje medzi osobami, ktoré chcela vo štvrtok vypočuť švajčiarska generálna prokuratúra pre jeho účasť na voľbách organizátora majstrovstiev sveta 2018 a 2022. Kamerunčan je viceprezidentom FIFA a bol aj súčasťou exekutívy, čo v decembri 2010 vybrala za dejiská šampionátov Rusko a Katar. Existujú podozrenia, že hlasovanie bolo skorumpované.

 

Blatter sa po prevalení dvoch káuz v jeden deň vyhýba vystúpeniam na verejnosti, zato zvolal na štvrtok mimoriadne stretnutie lídrov konfederácií. Chýbal iba zástupca Konfederácie Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF), nakoľko jej prezidenta Jeffreyho Webba v stredu zadržali na žiadosť amerických úradov a je vo väzbe. "Dnes sa konala schôdzka prezidenta s reprezentantmi konfederácií, na ktorej sa rokovalo o súčasnej situácii," povedala hovorkyňa FIFA Delia Fischerová.

 

V Zürichu sa schádzajú delegáti 65. kongresu FIFA. Hlavným bodom programu je piatková voľba prezidenta. Blatter je favoritom, uchádza sa o piaty mandát. Jeho jediným súperom je jordánsky princ Ali bin al-Husejn. Toho podporuje UEFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona