Afričania nepodporia Bilityho v kampani na prezidenta FIFA

NETKY.SK • 6 August 2015, 15:48 • 2 min
Afričania nepodporia Bilityho v kampani na prezidenta FIFA

KÁHIRA - Nádeje Libérijčana Musu Bilityho na zvolenie za prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) dostali vážnu trhlinu.

slovakia

left justify in out

Výkonný výbor Africkej futbalovej konfederácie (CAF) si preštudoval jeho program a jednomyseľne sa rozhodol nepodporiť ho. Napriek tomu mu zaželal v kampani veľa šťastia.

 

"Ak Afrika nepostaví svojho kandidáta, bude to o nás veľa vypovedať," reagoval ohrdnutý kandidát. 

 

Exekutíva CAF sa na svojom zasadnutí v Káhire nedohodla na žiadnom inom mene ani na prípadnej podpore neafrického kandidáta. Vo všeobecnosti sa očakáva, že 26. februára by mohol do boja zasiahnuť prezident CAF Issa Hayatou, ktorý v roku 2002 prehral vo voľbách so Seppom Blatterom. Zaznelo aj meno juhoafrického podnikateľa Tokya Sexwaleho, člena pracovnej skupiny FIFA pre boj proti diskriminácii. 

 

Najbližšie sa VV CAF zíde 27. októbra, teda deň po vypršaní termínu pre podanie prihlášky do volieb prezidenta FIFA. Kandidát potrebuje nomináciu piatich členských krajín FIFA. 

 

Najväčším favoritom na víťazstvo vo voľbách nástupcu odchádzajúceho Seppa Blattera zostáva francúzsky súčasný šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona