Afganský prezident Karzaj odsúdil samovražedný útok v Kábule

NETKY.SK • 18 Január 2014, 15:32 • 2 min
Afganský prezident Karzaj odsúdil samovražedný útok v Kábule

KÁBUL - Afganský prezident Hamid Karzaj dnes odsúdil piatkový samovražedný útok a streľbu v reštaurácii v Kábule a varoval, že boj proti povstalcom v Afganistane sa skončí iba vtedy, keď budú vojenské sily zamerané na "teroristické elementy".

slovakia

left justify in out

"Ak vojaci NATO....chcú byť spojencami a partnermi Afgancov, mali by sa zamerať na terorizmus," povedal Karzaj vo vyhlásení, v ktorom varoval pred zamieňaním si "teroristu a obete". Podľa agentúry DPA to bola narážka na vojenské operácie pod vedením západných krajín, ktoré často vedú k civilným stratám na životoch. "Zaobchádzať s obeťou a teroristickým elementom rovnako ako so strategickým spojencom je politika, ktorá v uplynulom desaťročí spôsobila nespočetné obete a nemala žiadny úspech," vyhlásil afganský prezident. Veliteľ kábulskej polície Muhammad Záhir Záhir uviedol, že pri útoku zahynulo 13 cudzincov a osem Afgancov. Traja útočníci - dvaja strelci a samovražedný atentátnik - takisto neprežili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies