Afgánsky policajt zabil svojich kolegov

NETKY.SK • 6 August 2014, 10:39 • 2 min
Afgánsky policajt zabil svojich kolegov

KÁBUL - Afgánsky policajt obrátil zbraň proti svojim kolegom a siedmich zabil.

slovakia

left justify in out

Afganský policajt obrátil zbraň proti svojim kolegom na kontrolnom stanovišti na juhu krajiny v provincii Uruzgán a sedem policajtov zabil. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne oficiálne zdroje.
      

Ide o najnovší incident spomedzi tzv. útokov vo vlastných radoch, keď príslušníci afganských síl - alebo ozbrojenci v uniforme afganskej polície či armády - zaútočia na svojich afganských kolegov alebo spojencov z NATO.

      

Hovorca provincie Uruzgán uviedol, že útok sa stal v utorok neskoro večer v provinčnom hlavnom meste Tarín Kót. Útočník po zabití siedmich policajtov ukradol ich zbrane a ušiel v policajnom aute.
      

Hovorca dodal, že strelec mal kontakty na radikálne hnutie Taliban a že úrady pripisujú útok týmto povstalcom.
      

V utorok už skôr ozbrojený muž oblečený v uniforme afganského vojaka začal strieľať na vojakov spojeneckých síl, pričom zabil amerického generálmajora Harolda Greena a zranil približne 15 amerických aj koaličných vojakov, medzi nimi i nemeckého generála. 
      

K útoku došlo na Britániou prevádzkovanej afganskej vojenskej akadémii na základni Camp Qargha neďaleko Kábulu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies