Afgánsky mladík útočil v nemeckom vlaku: Sekerou zranil 20 ľudí, polícia ho zastrelila

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 13:10 • 2 min
Afgánsky mladík útočil v nemeckom vlaku: Sekerou zranil 20 ľudí, polícia ho zastrelila

BERLÍN - Najmenej 20 ľudí utrpelo v pondelok zranenia po tom, ako muž vyzbrojený sekerou a nožom zaútočil na cestujúcich v osobnom vlaku v nemeckom meste Würzburg v spolkovej krajine Bavorsko. Páchateľa polícia zastrelila. Informovala o tom spravodajská televízia BBC.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa bavorskej polície sú štyri z osôb, ktoré pri útoku utrpeli zranenia, vo vážnom stave, jeden človek je zranený ľahko a 14 cestujúcich utrpelo šok. Páchateľa polícia zastrelila na úteku, čo potvrdilo aj bavorské ministerstvo vnútra. Bavorský minister vnútra Joachim Herrmann zároveň uviedol, že páchateľom bol 17-ročný Afganec.

 

 

Podľa očitých svedkov mladík pred zbesilým útokom zakričal "Allahu akbar", Mladý muž na cestujúcich útočil bodnou a sečnou zbraňou, pričom tri z obetí mohli podľa agentúry DPA utrpieť život ohrozujúce zranenia.

 

"Vyzeralo to tam ako na bitúnku," povedal pre britský Daily Mail očitý svedok.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies