Afganský mladík dobodal v potravinách na smrť nórskeho rovesníka

NETKY.SK • 18 Júl 2018, 13:43 • 2 min
Afganský mladík dobodal v potravinách na smrť nórskeho rovesníka

OSLO - Žiadateľa o azyl z Afganistanu zatkli potom, čo ubodal na smrť osemnásťročného pokladníka v supermarkete na nórskom vidieku.

slovakia

left justify in out

Políciu zavolali v sobotu večer do obchodu Coop vo Vadsø, kde našla obeť Håvarda Pedersena s reznými ranami na krku. Mladík zomrel krátko potom, čo na miesto dorazila sanitka. Páchateľ, údajne 17-ročný Afgánec, sa pokúsil utiecť člnom na more, ale v nedeľu ráno ho chytili a zatkli.

 

Na tlačovke vo Vadsø, ktoré má len 5-tisíc obyvateľov, prokurátorka oznámila, že podozrivý dorazil do Nórska v roku 2015 a udelili mu dočasný azyl. Takých ako on je v obci ďalších desať.

 

Rodina obeti nechce, aby médiá poukazovali na to, že vrah ich syna nie je Nór, pretože vraj nemajú záujem posilňovať rasizmus. „Dokážete si predstaviť také vymytie mozgu, že veríte ideológii napriek tomu, že váš syn skončil s podrezaným krkom?“ pýta sa server stredoevropan.cz.

 

Jeden z kolegov obete tvrdí, že na Afgánca upozorňoval už dva týždne pred vraždou pre jeho čudné chovanie. Imigračný úrad to však zmietol zo stola. Polícia vraj s Afgáncom tiež hovorila. Minimálne v jednom prípade mu dohovárala, aby neprenasledoval mladé dievčatá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona