Afganskú verejnosť šokovala vražda osemčlennej rodiny

NETKY.SK • 15 December 2015, 18:32 • 2 min
Afganskú verejnosť šokovala vražda osemčlennej rodiny

DŽALALABAD - Dokonca aj v Afganistane zvyknutom na násilie vyvolala vlnu rozhorčenia a odporu vražda ôsmich členov jednej rodiny.

slovakia

left justify in out

Obete vrátane piatich detí vo veku od dvoch mesiacov do piatich rokov našli v pondelok v provincii Nangarhár na východe krajiny. Každá z obetí bola jedenkrát strelená do hlavy. Zločin spáchali podľa úradov traja neznámi muži, ktorí boli hosťami rodiny, oznámila dnes agentúra Reuters.


Vražda zatiaľ nie je objasnená, miestni predstavitelia však uviedli, že neexistujú žiadne náznaky, ktoré by zločin spájali s povstaním militantného hnutia Taliban. To si iba za tento rok vyžiadalo tisíce životov civilistov.


Zhrozené reakcie používateľov sociálnych sietí len zdôraznili šok afganskej spoločnosti z tohto zločinu, hoci Afganci sú na každodenné násilné úmrtia zvyknutí.
"Sú neľudskí a nie sú to Afganci. Sú to divé zvery. Nech ich Boh zavedie do rúk Dáišu (Islamského štátu) a ten každého z nich pripraví o hlavu," napísal jeden používateľ Facebooku.


"Z pojmu súcit už v Afganistane nič nezostalo. Jeho pôda je nasiaknutá krvou nevinných ľudí," napísal ďalší používateľ zmienenej sociálnej siete.
Ministerstvo vnútra označilo vraždy za "absolútne barbarský čin" a zaviazalo sa, že páchateľov postaví pred súd.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies