Afgánski vojaci zabili za 12 dní 151 príslušníkov Talibanu

NETKY.SK • 23 December 2014, 15:41 • 2 min
Afgánski vojaci zabili za 12 dní 151 príslušníkov Talibanu

KÁBUL - Afganské vládne jednotky zabili pri bojoch na nepokojnom východe krajiny pri hranici s Pakistanom za 12 dní 151 príslušníkov fundamentalistického hnutia Taliban. Napísala to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pri zrážkach v okrese Dangam utrpelo zranenia najmenej 100 ďalších povstalcov, povedal šéf polície v provincii Kunar.
     

Dangam je vzdialený iba štyri kilometre od hranice s Pakistanom, povstalci sa tak podľa polície môžu ľahko stiahnuť späť, preskupiť a doplniť zásoby pre ďalší boj. Afganci prišli o päť príslušníkov ozbrojených síl a civilistov, 12 ich utrpelo zranenia.
     

Medzi zabitými príslušníkmi Talibanu bolo 17 zahraničných bojovníkov, ktorými by podľa AP mohli byť Pakistanci. Taliban informáciu o zabití takéhoto množstva svojich bojovníkov nepotvrdil.
     

Útoky povstalcov z afganského militantného hnutia Taliban eskalovali pred štyrmi mesiacmi po odsune zahraničných bojových síl z územia provincie Kunar.
     

Severoatlantická aliancia od začiatku budúceho roka ponechá v stredoázijskej krajine len približne 13.000 svojich vojakov, prevažne z USA, ktorých úlohou bude poskytovať výcvik a poradenstvo domácim afganským bezpečnostným útvarom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies