Afganskí vojaci omylom zaútočili na svadobčanov, zomreli aj deti!

NETKY.SK • 2 Január 2015, 12:55 • 2 min
Afganskí vojaci omylom zaútočili na svadobčanov, zomreli aj deti!

KANDAHÁR - Za raketový útok na svadobnú oslavu v Afganistane, pri ktorom zomrelo najmenej 28 osôb, prevažne žien a detí, je zodpovedná afganská armáda.

slovakia

left justify in out

Vojaci podľa generála Dawlata Wazírího z ministerstva obrany po útoku povstalcov omylom zaútočili granátmi na svadobčanov. Štyroch vojakov a ich veliteľa zatkli a postavia ich pred vojenský súd. Podľa vyšetrovateľov vojaci zaútočili z dvoch strán na dom v meste Sangin v provincii Helmand, v ktorom sa konala v stredu večer svadobná oslava. Mesto Sangin je od stiahnutia sa amerických vojakov z oblasti pred šiestimi mesiacmi miestom ťažkých bojov medzi vládnymi vojskami a povstalcami Talibanu. 

 

Podľa zástupcu guvernéra provincie Helmand Muhammada Rasuldžára raketa zasiahla miestnosť, v ktorej sa zhromaždili ženy a deti, 17 z nich zahynulo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona