Afganskí prezidentí rivali uzavreli dohodu o rozdelení moci

NETKY.SK • 21 September 2014, 08:49 • 2 min
Afganskí prezidentí rivali uzavreli dohodu o rozdelení moci

KÁBUL - Dvaja rivali v afganských prezidentských voľbách - Ašraf Ghaní a Abdulláh Abdulláh - dnes uzavreli dlhoočakávanú dohodu o rozdelení moci po viac ako dvoch mesiacoch napätia.

slovakia

left justify in out

Napätie spôsobili chaotické voľby, po ktorých sa obaja kandidáti navzájom obviňovali z podvodu. Kríza viac destabilizovala krajinu v čase, keď sa vojaci koalície západných krajín vedených USA pripravujú na stiahnutie väčšiny svojich zahraničných príslušníkov v Afganistane. Malo by k tomu dôjsť na konci roka.
     

Podľa zdroja z blízkosti kandidáta Ašrafa Ghaního, ktorého citovala agentúra Reuters, je vyriešených "100 percent" všetkých otázok a obe strany podpísali dohodu o rozdelení moci.
     

Hovorca prezidenta Hámida Karzaja potvrdil podpísanie dohody. Je formálne podpísanie sa uskutoční v nedeľu, v rovnaký deň, keď majú byť zverejnené výsledky prepočítania hlasov vo voľbách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona