Afganské vládne zdroje tvrdia, že pri nálete zahynul pokladník Dáišu

NETKY.SK • 1 Máj 2016, 11:15 • 2 min
Afganské vládne zdroje tvrdia, že pri nálete zahynul pokladník Dáišu

KÁBUL - Pri nálete afganského armádneho letectva v provincii Nangarhár na východe krajiny prišiel o život pokladník teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Tvrdí to afganské ministerstvo obrany s tým, že o život prišlo aj ďalších desať islamistov. Medzi obeťami je aj sudca islamského súdu podliehajúceho IS.

 

Bezpečnostná situácia v Afganistane sa v posledných mesiacoch výrazne zhoršila: po tom, ako sa fundamentalistické hnutie Taliban zmocnilo časti poľnohospodárskych oblastí, začalo podnikať aj útoky na veľké mestá. Čoraz výraznejšie sa v Afganistane presadzujú aj jednotky IS.

 

Nangarhár zažíva ťažké boje medzi militantným hnutím Taliban a súperiacimi džihádistami Islamského štátu, z ktorých mnohí sú nespokojní bývalí členovia Talibanu, unavení neschopnosťou povstania zvrhnúť vládu v Kábule.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies