Afganská volebná komisia zverejnila predbežné výsledky prezidentských volieb

NETKY.SK • 13 Apríl 2014, 14:40 • 2 min
Afganská volebná komisia zverejnila predbežné výsledky prezidentských volieb

KÁBUL - Afganská nezávislá volebná komisia dnes oznámila čiastočné výsledky prezidentských volieb založené na sčítaní prvých 10 percent voličských hlasov.

slovakia

left justify in out

Na prvom mieste sa zatiaľ nachádza bývalý opozičný vodca Abdulláh Abdulláh so ziskom 41,9 percenta hlasov. Za ním sa umiestnil prozápadný akademik a bývalý minister financií Ašraf Ghaní, ktorý doteraz získal 37,6 percenta hlasov.
      

Predseda volebnej komisie Ahmad Júsuf Núristání upozornil, že poradie sa môže veľmi ľahko zmeniť. "Chcem, aby bolo jasné, že výsledky sa v budúcnosti môžu zmeniť, ako budeme vyhlasovať výsledky s ďalšími percentami hlasov a tieto výsledky nie sú konečné," citovala Núristáního agentúra Reuters.
     

Prvých desať percent spočítaných hlasov pochádza z 26 afganských provincií, ktorých je celkovo 34. Je to zhruba 500.000 hlasov z približne siedmich miliónov zúčastnených voličov.
      

Za Abdulláha Abdulláha hlasovalo doposiaľ 212.312 ľudí, Ašraf Ghaní získal 190.561 a Zalmaja Rasúla si zvolilo 49.821 ľudí, doplnila agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies