Afganská armáda spustila operáciu na záchranu rukojemníkov z vrtuľníka

NETKY.SK • 25 November 2015, 16:50 • 2 min
Afganská armáda spustila operáciu na záchranu rukojemníkov z vrtuľníka

KÁBUL - Afganské bezpečnostné sily spustili dnes operáciu na záchranu rukojemníkov z moldavského vrtuľníka, ktorých v utorok zajali príslušníci fundamentalistického hnutia Taliban.

slovakia

left justify in out

Povstalci zaútočili v utorok na vrtuľník moldavskej súkromnej leteckej spoločnosť prevážajúci vojakov, ktorý v dôsledku technických komplikácií núdzovo pristál v Talibanom kontrolovanom regióne provincie Farjáb.

 

Afganské ministerstvo obrany v tejto súvislosti informovalo, že povstalci z Talibanu prepadli moldavský vrtuľník pričom zabili troch ľudí a 18 ďalších zajali. Medzi obeťami má byť jeden cudzinec a medzi rukojemníkmi dvaja.

 

Moldavské ministerstvo vnútra dnes pre agentúru AP potvrdilo, že na palube tohto vrtuľníka, ktorý prepadli príslušníci Talibanu na severozápade Afganistanu, boli traja občania Moldavska. Minister vnútra Oleg Balan dodal, že vo vrtuľníku patriacemu moldavskej spoločnosti spolupracujúcej na mierovej operácii OSN v Afganistane, sa nachádzali dvaja moldavskí piloti a letový inžinier.

 

Taliban zasa prostredníctvom svojho hovorcu informoval, že pri tomto incidente zomrelo päť ľudí a 15 ľudí, prevažne vojakov, bolo zajatých.

Podľa ministerstva obrany záchranná operácia pokračuje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies