Afganská armáda odrazila útok Talibanu pri kandahárskom letisku, zomrelo 61 ľudí

NETKY.SK • 10 December 2015, 09:08 • 2 min
Afganská armáda odrazila útok Talibanu pri kandahárskom letisku, zomrelo 61 ľudí

KÁBUL - Afganským vládnym silám sa podarilo po viac ako 24 hodinách odraziť útoky militantného hnutia Taliban na letisko spojené s vojenskou základňou pri meste Kandahár, pri ktorých zahynulo podľa ich údajov celkovo 61 ľudí. Agentúra AP o tom dnes informuje s odvolaním sa na vyhlásenie afganského ministerstva obrany.

slovakia

left justify in out

Podľa zverejnenej bilancie zahynulo pri Kandaháre 38 civilistov, ako aj desať vojakov, dvaja policajti a 11 "teroristov" podieľajúcich sa na útokoch. Boje trvajúce od utorka sa skončili v stredu neskoro večer.
Rozsiahly komplex juhovýchodne od Kandaháru, na ktorý Taliban zaútočil, tvorí letisko využívané na civilné i vojenské účely a základňa NATO.

 

Medzinárodné koaličné sily však neutrpeli žiadne straty. Hovorca Talibanu Karí Júsuf Ahmadí vo svojom stredajšom vyjadrení pre agentúru AP uviedol, že bojovníkom hnutia sa podarilo zabiť vyše 50 vojakov, ako aj zničiť viacero vozidiel a vrtuľníkov, čo však nebolo možné nezávisle overiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies