Afganská armáda bojuje proti Talibanu pri hlavnom meste provincie Helmand

NETKY.SK • 21 Október 2015, 15:17 • 2 min
Afganská armáda bojuje proti Talibanu pri hlavnom meste provincie Helmand

KÁBUL - Afganské sily sa snažia vytlačiť bojovníkov hnutia Taliban z okolia mesta Laškargáh, ktoré je správnym centrom južnej provincie Helmand a nachádza sa pri dôležitej diaľnici medzi Kandahárom a Herátom.

slovakia

left justify in out

Podľa dnešného vyjadrenia hovorcu afganského ministerstva vnútra Sádika Sádikího, ktorého cituje agentúra AP, sa vládnym silám podarilo opätovne získať kontrolu nad oblasťou Babadži ležiacou severne od Laškargáhu a po zabezpečení posíl tam prebieha čistiaca operácia. Taliban sa podľa neho predtým zmocnil okrem Babadži aj viacerých bezpečnostných stanovíšť na okrajoch tohto mesta. Hovorca doplnil, že v okolí Laškargáhu sa bojuje na území najmenej troch okresov.

Taliban sa začal približovať k hlavnému mestu provincie Helmand necelý mesiac po svojom útoku na severoafganskú metropolu Kundúz, ktorú vtedy na niekoľko dní obsadil. Agentúra Reuters ešte v utorok uviedla, že z Laškargáhu v súvislosti s postupom Talibanu utiekli mnohé rodiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies