Afganská armáda a polícia prídu mesačne o 4-tisíc príslušníkov

NETKY.SK • 7 August 2015, 07:42 • 2 min
Afganská armáda a polícia prídu mesačne o 4-tisíc príslušníkov

KÁBUL - Afganské vojenské a bezpečnostné zložky prichádzajú každý mesiac približne o 4000 príslušníkov v dôsledku strát na bojiskách a dezertérstva.

slovakia

left justify in out

Počas debaty na pôde washingtonského think tanku Brookings Institution to vyhlásil veliteľ medzinárodných síl v Afganistane John Campbell, ktorého vo štvrtok citovala agentúra Reuters.

 

"Pravdepodobne strácajú tak okolo 4000 (príslušníkov) za mesiac," povedal americký generál, podľa ktorého úbytok spôsobuje v prevažnej miere "odchod bez povolenia". Campbell vidí riešenie v zlepšení služobných podmienok pre vojakov a policajtov.

 

"Je to preto, že máte mladých vojakov či policajtov, ktorí bojujú v Helmande už dva alebo tri roky," povedal Campbell, pričom spomenul jednu z nepokojných afganských provincií. "Nemali žiadnu prestávku. Možno nedostávajú správne jedlo, aké si zaslúžia, a nedostali príležitosť trénovať."

 

Domáce vojenské a policajné sily prevzali takmer všetky bojové operácie v Afganistane po tom, ako sa odtiaľ v závere roka 2014 stiahla väčšina vojakov operácie ISAF vedenej NATO. Celkový počet afganských vojakov a policajtov sa odhaduje na 300.000-350.000.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona