Afganistan označil Rusko a USA za strategických partnerov, ktorí chcú mier

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 17:00 • 2 min
Afganistan označil Rusko a USA za strategických partnerov, ktorí chcú mier

TAŠKENR - Rusko a Spojené štáty sú strategickými partnermi Afganistanu. Vyhlásil to v utorok afganský minister zahraničných vecí Saláhuddín Rabbání po skončení medzinárodnej konferencie o Afganistane v uzbeckom hlavnom meste Taškent.

slovakia

left justify in out

"Obe krajiny chcú mier a stabilitu," konštatoval Rabbání. Poznamenal, že jeho krajina sa môže stať skôr platformou pre spoluprácu medzi krajinami v regióne než pre konfrontáciou.

 

Rusko nebude tolerovať "chrapúnstvo" západných krajín, vyhlásil Lavrov

 

Ako informovala agentúra TASS, utorkový, záverečný deň dvojdňovej konferencie o Afganistane - zameranej na mierový proces, bezpečnostnú spoluprácu a regionálne prepojenia - sa konal v prítomnosti šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova, šéfky európskej diplomacie Federicy Mogheriniovej i ministrov zahraničia Turecka, Pakistanu, Kazachstanu, Kirgizska, Tadžikistanu a Indie, ako aj námestníka amerického ministra zahraničných vecí pre politické záležitosti Thomasa Shannona i námestníkov ministrov zahraničia Číny, Iránu, Saudskej Arábie a Turkménska. Nechýbal ani osobitný vyslanec OSN v Afganistane Tadamiči Jamamoto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona