Afganistan opäť boje

NETKY.SK • 14 September 2011, 17:11 • 2 min
Afganistan opäť boje

Afganistan opäť boje

slovakia

left justify in out

img

Útok povstalcov Talibanu na diplomatickú a armádnu štvrť v Kábule sa dnes skončil po viac ako 20 hodinách, keď bezpečnostné sily zabili posledného zo šiestich útočníkov. Informoval o tom hovorca afganského ministerstva vnútra.
"Operácia sa práve skončila a šiestich teroristov zabila polícia. Podrobnosti o obetiach oznámime neskôr," napísal hovorca na sociálnej sieti Twitter.
Podľa hovorcu medzinárodných bezpečnostných síl ISAF Jimmieho Cummingsa si útok vyžiadal životy 11 civilistov vrátane troch detí, 19 ľudí utrpelo zranenia. Zranených bolo aj šesť príslušníkov ISAF.
Komando povstalcov sa zabarikádovalo v nedostavanej deväťposchodovej budove neďaleko štvrte a v utorok skoro popoludní miestneho času začalo útočiť. Bolo ozbrojené granátometmi, samopalmi AK-47 a samovražednými vestami.
Útočné vrtuľníky NATO ešte dnes v skorých ranných hodinách krúžili nad nedostavanou budovou v centre Kábulu. Cieľom tejto operácie bolo vyhnať odtiaľ bojovníkov Talibanu, ktorí uskutočnili svoj doteraz najväčší útok na afganské hlavné mesto.
Povstalci z budovy odpaľovali rakety na prísne strážené, opevnené americké veľvyslanectvo a na hlavný štáb NATO. 
Ukázalo sa, že ide o najdlhšie trvajúci útok na Kábul od invázie vedenej Spojenými štátmi spred desiatich rokov.

zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies