Afganistan: Americký vojak dostal amok v dôsledku stresu a užitia alkoholu

NETKY.SK • 16 Marec 2012, 12:01 • 2 min
Afganistan: Americký vojak dostal amok v dôsledku stresu a užitia alkoholu

Afganistan Americký vojak dostal amok v dôsledku stresu a užitia alkoholu - Politika Americký vojak, ktorý minulú nedeľu zabil v Afganistane 16 civilistov vrátane žien a detí, bol podľa mediálnych informácií pod vplyvom alkoholu a stresu. Ako vo štvrtok n

slovakia

left justify in out

img

Americký vojak, ktorý minulú nedeľu zabil v Afganistane 16 civilistov vrátane žien a detí, bol podľa mediálnych informácií pod vplyvom alkoholu a stresu.
      Ako vo štvrtok napísal denník New York Times s odvolaním sa na nemenované vládne zdroje, vojak v osudnú noc, keď zastrelil 16 dedinčanov, pil alkohol. Okrem toho mal byť vystavený stresu v súvislosti so svojím už štvrtým nasadením do bojovej misie a problémom s manželkou.
      Na misii v Afganistane majú americkí vojaci konzumáciu alkoholu prísne zakázanú. "Nakoniec to bola kombinácia stresu, alkoholu a domácich problémov - jednoducho vybuchol," uviedli nemenované vládne zdroje.     
      Obžalovaného podľa nich už v krátkom čase prevezú do USA, pravdepodobne do väzenia vo Fort Leavenworth v štáte Kansas. V súčasnosti sa podľa mediálnych správ nachádza v Kuvajte, kam ho previezli z Afganistanu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona