Afganec zadržaný po útokoch nožom vo Viedni sa pokúsil o samovraždu

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 17:19 • 2 min
Afganec zadržaný po útokoch nožom vo Viedni sa pokúsil o samovraždu

VIEDEŇ - Dvadsaťtriročný Afganec, ktorého zadržali po dvoch minulotýždňových útokoch nožom vo Viedni, sa v pondelok pokúsil vo vyšetrovacej väzbe spáchať samovraždu.

slovakia

left justify in out

Uviedla to agentúra APA, ktorej informácie potvrdila hovorkyňa rakúskeho ministerstva spravodlivosti Britta Tichy-Martinová.

 

Muža, žiadateľa o azyl, umiestnili do väznice vo viedenskej časti Josefstadt, kde stráž dokázala jeho úmysel včas rozpoznať. Podľa hovorkyne strážcovia okamžite zasiahli a podnikli potrebné kroky. Po prevezení zadržaného do nemocnice sa ukázalo, že si nespôsobil vážnejšie zranenia.

 

Po lekárskej prehliadke sa 23-ročný Afganec vrátil do väznice, kde je zadržiavaný pre podozrenie z viacnásobného pokusu o vraždu. V cele je dôkladne sledovaný, uviedla Tichy-Martinová, ktorá nezverejnila ďalšie podrobnosti.

 

Pri stredajších útokoch nožom vo viedenskej časti Leopoldstadt utrpeli štyri osoby ťažké zranenia. Prvý z útokov, ktorého terčom boli traja členovia jednej rodiny, Afganec pri vypočúvaní vysvetlil "agresívnou náladou a hnevom vyvolaným svojou celkovou životnou situáciou". Pri ďalšom útoku, keď napadol svojho krajana, išlo podľa neho o známeho, na ktorého bol nahnevaný a pripisoval mu zodpovednosť za svoju drogovú závislosť. Na otázku, či mali útoky aj politický motív, odpovedal jednoznačne záporne.

 

Denník Kurier podľa APA uviedol, že zadržaný muž, ktorý žije v Rakúsku od roku 2015, bol v minulosti za mrežami už najmenej dvakrát. Takisto dvakrát údajne podal žiadosť o dobrovoľný návrat do vlasti - prvýkrát v roku 2016 a opätovne minulý pondelok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona