Afganec v Anglicku po útoku kyselinou: Je to tu rovnako zlé ako u nás doma!

NETKY.SK • 22 Apríl 2018, 07:00 • 2 min
Afganec v Anglicku po útoku kyselinou: Je to tu rovnako zlé ako u nás doma!

LONDÝN - Predstava Veľkej Británie s jej hlavným mestom Londýnom ako bezpečnej krajiny už dávno neplatí. Šanca, že vás tam niekto zbije, okradne, bodne alebo vám chrstne do tváre kyselinu, je každý deň vyššia.

slovakia

left justify in out

Vtipná je v tomto svetle výpoveď afganského zamestnanca pizzerie v Harlowe pri Londýne, ktorý videl útok kyselinou na ľudí a premýšľa, prečo vlastne opustil Afganistan, keď vo Veľkej Británii je to „rovnako zlé“.

 

K incidentu pred pizzeriou došlo minulý týždeň, keď tam boli dvaja mladíci po hádke napadnutí kyselinou. Aj keď nebol nikto vážne zranený, kyselina zasiahla veľa ľudí okolo a tí museli byť na mieste ošetrení. Afganec rozprával médiám, ako odišiel do Veľkej Británie za lepším životom.

 

„Presťahoval som sa, pretože som denne bojoval o život a teraz sa to deje tu, a to ma vedie k zamysleniu sa – prečo tu som? Je to tu rovnako zlé!“ povedal.

 

No, predstava, že vezmete ľudí z tretieho sveta a vložíte ich do kulís starého sveta a dúfate, že sa všetci asimilujú, je rovnako falošná ako myslieť si, že keď vsadíte Európana do buše Južnej Afriky, že sa bude živiť lovom a zberom plodov, píše server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies