Afganec, ktorý zavraždil študentku vo Freiburgu, bol v čase činu plnoletý

NETKY.SK • 23 Február 2017, 08:00 • 2 min
Afganec, ktorý zavraždil študentku vo Freiburgu, bol v čase činu plnoletý

FREIBURG - Utečenec z Afganistanu, ktorý je dôvodne podozrivý zo sexuálne motivovanej vraždy študentky v nemeckom Freiburgu, bude obžalovaný s veľkou pravdepodobnosťou ako dospelá osoba, pretože v čase zločinu mal podľa odborného znaleckého posudku najmenej 22, a nie 17 rokov, ako to sám uvádzal. Informoval o tom v stredu vrchný prokurátor z Freiburgu Michael Mächtel s tým, že definitívne rozhodnutie vo veci ešte nepadlo.

slovakia

left justify in out

Súdni lekári vyhodnotili medzičasom röntgenové snímky kľúčnych a zápästných kostí, ktoré prezrádzajú vek danej osoby, uviedla rozhlasová a televízna regionálna stanica SWR.

 

img

 

Ak prokuratúra vo Freiburgu definitívne rozhodne o vznesení žaloby podľa riadneho trestného práva, hrozí obžalovanému v prípade potvrdenia viny súdom až doživotný trest väzenia, v prípade aplikácie mládežníckeho trestného práva by to bol maximálne trest desiatich rokov väzenia.

 

Afganec Husajn K., ktorý je aktuálne vo vyšetrovacej väzbe, čelí obvineniu zo znásilnenia a vraždy 19-ročnej študentky medicíny vo Freiburgu.

 

Už v roku 2013 prepadol na gréckom ostrove Korfu inú študentku, ktorej spôsobil ťažké zranenia. O rok neskôr ho za pokus o vraždu odsúdili na desať rokov väzenia, avšak na jeseň 2015 ho podmienečne prepustili na slobodu. Grécke orgány však neinformovali o tom, že utečenec porušuje podmienky prepustenia, ani po ňom nevyhlásili pátranie.

 

V novembri 2015 dorazil tak údajne mladistvý utečenec bez sprievodu rodičov do Nemecka, kde v októbri 2016 znásilnil a následne zavraždil 19-ročnú študentku. Devätnásťročná študentka medicíny Maria Ladenburgerová zmizla v polovici októbra, keď sa na bicykli vracala domov z večierka v meste Freiburg na juhozápade Nemecka; jej mŕtve telo našli v rieke. Zadržali ho niekoľko týždňov po zločine.

 

 

 

Maria bola dcérou právnika Clemensa Ladenburgera, ktorý pracuje v Bruseli pre Európsku komisiu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona