Afganec, ktorého omylom vyhostili z Nemecka, dostal druhú šancu

NETKY.SK • 13 December 2017, 10:49 • 2 min
Afganec, ktorého omylom vyhostili z Nemecka, dostal druhú šancu

ISLAMABAD - Afganský utečenec, ktorého v dôsledku procedurálnej chyby vyhostili z Nemecka, dostal druhú šancu a na nemeckom veľvyslanectve v Pakistane si vyzdvihol vstupné víza do tejto krajiny.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorého nemecké úrady identifikovali ako Hasmatulláha F., si víza musel vyzdvihnúť na veľvyslanectve v pakistanskej metropole Islamabad, pretože nemecké veľvyslanectvo v afganskom Kábule je po májovom mohutnom bombovom útoku v dôsledku závažného poškodenia budovy zatvorené.

 

"Som veľmi šťastný," povedal muž, pričom dodal, že sa mu "ani nechce veriť", že sa vracia do Nemecka. Víza, ktoré dostal, budú platné tri mesiace, avšak kedy presne do Nemecka odcestuje, zatiaľ nie je jasné.

 

S organizáciou vycestovania mu na požiadanie nemeckých úradov pomáha Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM). "Pánovi F. zarezervujeme letenku len čo bude mať nemecké víza," uviedol predstaviteľ IOM.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona