Afgánci vyšetrujú útek strelca, ktorý zabil vojaka Daniela Kavuliaka

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 14:50 • 2 min
Afgánci vyšetrujú útek strelca, ktorý zabil vojaka Daniela Kavuliaka

KÁBUL - Afganské úrady vyšetrujú, ako sa v nedeľu podarilo utiecť z väzenia príslušníkovi armády, ktorý zabil slovenského vojaka Daniela Kavuliaka. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa vrchného veliteľa afganskej armády generála Abdula Hamída pomohol podozrivému strelcovi z väzenia najmenej jeden afganský vojak. Vzal ho do vojenskej nemocnice s tým, že potrebuje lekársku pomoc. Odtiaľ potom spolu utiekli. Úrady zisťujú, či aj niekto ďalší pomáhal pri úteku. Podľa hovorcu jednotiek NATO Heinza Feldmanna je koalícia presvedčená, že afganské sily utečenca dolapia.

Afganského vojaka zatkli minulý týždeň v utorok 9. júla hneď po tom, ako spustil streľbu na slovenských vojakov v Kandaháre. Daniel Kavuliak zahynul a šesť ďalších vojakov utrpelo zranenia, pričom dvaja sú vo vážnom stave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona