Afganci spustili paľbu na rumunských vojakov, zatkli troch mužov

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 14:16 • 2 min
Afganci spustili paľbu na rumunských vojakov, zatkli troch mužov

BUKUREŠŤ - Troch afganských občanov zatkli v súvislosti so sobotňajším zastrelením dvoch rumunských vojakov a zranením tretieho ich kolegu v Afganistane. Informoval o tom dnes rumunský minister obrany Mihnea Motoc.

slovakia

left justify in out

Minister uviedol, že Rumuni cvičili v sobotu dopoludnia pri meste Kandahár afganských policajtov, keď dvaja muži oblečení v afganských policajných uniformách, ktorí boli "zrejme príslušníkmi afganskej polície", spustili paľbu.


Motoc dodal, že Rumuni streľbu opätovali. Dvaja rumunskí vojaci neskôr zomreli v nemocnici a tretieho previezli do Nemecka na liečbu. Vyšetrovanie prípadu prebieha, napísala agentúra AP.
Šéf rezortu vnútra Motoc požiadal rumunského prezidenta Klausa Iohannisa, aby obom vojakom posmrtne udelil Rád Rumunskej hviezdy.


Ministerstvo obrany uviedlo, že Rumunsko má v súčasnosti 631 vojakov slúžiacich v Afganistane a príslušníkov armády tam vyslalo v roku 2002.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona