Afganca, ktorý vo Švédsku pobodal siedmich ľudí, odsúdili na doživotie

NETKY.SK • 15 Júl 2021, 07:05 • 2 min
Afganca, ktorý vo Švédsku pobodal siedmich ľudí, odsúdili na doživotie

KODAŇ - Dvadsaťdvaročného afganského žiadateľa o azyl Tamina Sultaniho v stredu vo Švédsku odsúdili na doživotie za pokus o vraždu pri útoku, počas ktorého začiatkom tohto roka utrpelo zranenia sedem osôb.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročného afganského žiadateľa o azyl Tamina Sultaniho v stredu vo Švédsku odsúdili na doživotie za pokus o vraždu pri útoku, počas ktorého 3. marca tohto roku zaútočil na ľudí na viacerých miestach v meste Vetlanda, približne 275 kilometrov južne od Štokholmu. Zranil sedem ľudí.

 

Prečítajte si napríklad: Silný príbeh ženy, ktorá podstúpila už 22 operácii po tom, čo ju manžel postrelil rovno do tváre

Sultani podľa polície útočil na piatich miestach, pričom obete si vyberal náhodne. Polícia ho po 18-minútovom vyčíňaní najskôr postrelila do nohy a potom zatkla.

Polícia pôvodne uviedla, že útočník použil sekeru, neskôr sa však ukázalo, že Sultani bol vyzbrojený nožom s 22-centimetrovou čepeľou.

Vo Švédsku požiadal o azyl v roku 2016. Počas výpovede uviedol, že sa mu nepodarilo zamestnať a dokázal si zohnať iba prácu na rôznych stážach. Keď mu skončilo povolenie na prechodný pobyt, nesmel už viac študovať ani pracovať.

Sultani tvrdil, že týždeň pred útokom sa dvakrát pokúsil o samovraždu. „Akoby môj mozog prestal pracovať. Cítil som sa psychicky veľmi zle,“ povedal súdu. Nariadené psychiatrické vyšetrenie však dospelo k záveru, že muž nebol v čase útoku psychicky narušený a je spôsobilý na výkon trestu odňatia slobody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies