Afganca, ktorý útočil nožom vo Viedni, odsúdili na doživotie

NETKY.SK • 14 September 2018, 06:47 • 2 min
Afganca, ktorý útočil nožom vo Viedni, odsúdili na doživotie

VIEDEŇ - Na doživotie odsúdil vo štvrtok krajinský súd vo Viedni 23-ročného afganského žiadateľa o azyl Džafara S., ktorý 7. marca v štvrti Leopoldstadt nožom zaútočil na trojčlennú rodinu, drogového dílera a náhodného okoloidúceho.

slovakia

left justify in out

Porota ho uznala vinného z pokusu o štvornásobnú vraždu. Rozsudok nie je právoplatný, pretože obžalovaný sa po porade so svojím právnikom voči nemu odvolal.

 

Džafara S. zadržali v Rakúsku už 8. augusta 2017 pre podozrenie z obchodovania s drogami. Následne si odpykával od 30. augusta trest vo väzení, ktoré opustil 8. decembra.

 

Afganec pri vypočúvaní vysvetlil prvý z útokov "agresívnou náladou a hnevom vyvolaným svojou celkovou životnou situáciou". Útok sa odohral okolo 19.45 h na námestí Nestroyplatz, kde napadol a zranil troch členov jednej rodiny - manželov a ich 17-ročnú dcéru. Pri ďalšom útoku, ktorý sa stal približne o pol hodiny neskôr na námestí Praterstern, zaútočil Afganec takisto nožom na svojho drogového dílera, ktorého bodol do ľavého rebrového oblúka. Dílerovi pripisoval zodpovednosť za svoju drogovú závislosť. Ešte predtým Džafar S. zaútočil na náhodného okoloidúceho, ktorý sa domnieval, že uteká z miesta, kde došlo k bitke. Len vďaka rýchlej reakcii sa tomuto mužovi nič nestalo.

 

Následne si to chcel "vybaviť" s ďalšími drogovými dílermi, ktorých však nenašiel na obvyklých miestach, preto sa vrátil na Praterstern, kde ho zadržali.

 

Hoci Afganec počas policajného výsluchu podrobne opisoval svoju situáciu i priebeh činu, na súde si takmer na nič nespomenul. Jeho obhajca to zdôvodnil "psychózou" spôsobenou užívaním drog. Obžalovaný uviedol, že v osudný deň skonzumoval tri gramy kokaínu a niekoľko tabliet extázy. Rozbor krvi však ukázal iba prítomnosť tetrahydrocannabinolu (THC), hlavnej psychoaktívnej zložky marihuany.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies