Afganca, ktorý útočil minulý týždeň vo Viedni nožom, premiestnili na psychiatriu

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 19:02 • 2 min
Afganca, ktorý útočil minulý týždeň vo Viedni nožom, premiestnili na psychiatriu

VIEDEŇ - Dvadsaťtriročného Afganca, ktorého zadržali po dvoch minulotýždňových útokoch nožom vo Viedni a ktorý sa v pondelok pokúsil vo vyšetrovacej väzbe o samovraždu, premiestnili na oddelenie forenznej akútnej psychiatrie v jednej z viedenských nemocníc.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra APA s odvolaním sa na druhého muža justičného zariadenia vo štvrti Josefstadt rakúskej metropoly Petera Hofkirchnera. Z jeho vyjadrenia vyplýva, že k premiestneniu zadržaného útočníka došlo po tom, čo v noci na štvrtok Afganec napadol viacerých príslušníkov justičnej stráže a jednému z nich zlomil malíček.

 

Právny zástupca afganského páchateľa Wolfgang Blaschitz sa vyjadril, že najnovší incident naznačuje, že mladý muž nie je pri zmysloch. Racionálne nemožno totiž vysvetliť, že ktosi zaútočí na šiestich dobre urastených príslušníkov justičnej stráže, konštatoval.

 

Odborný znalec z oboru psychiatrie bude musieť teraz objasniť nielen, či Afganec trpí na psychické ochorenie, ale aj či bol v čase činu príčetný, a je teda i trestne zodpovedný.

Pri útokoch Afganca zo stredy 7. marca utrpeli vo viedenskej štvrti Leopoldstadt štyri osoby ťažké zranenia.

 

Prvý z útokov, ktorého terčom sa stala trojčlenná rodina, Afganec pri výsluchu vysvetlil "agresívnou náladou a hnevom vyvolaným svojou celkovou životnou situáciou". Pri ďalšom útoku, keď napadol svojho krajana, išlo podľa neho o známeho, na ktorého bol nahnevaný a pripisoval mu zodpovednosť za svoju drogovú závislosť. Na otázku, či mali útoky aj politický motív, odpovedal jednoznačne záporne.

 

Denník Kurier informoval, že zadržaný muž, ktorý žije v Rakúsku od roku 2015, bol v minulosti za mrežami už najmenej dvakrát. Takisto dvakrát údajne podal žiadosť o dobrovoľný návrat do vlasti - prvýkrát v roku 2016 a opätovne iba dva dni pred útokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies