Aerolinky pritvrdzjú! Po škandále s násilne vyhodeným lekárom z lietadla, budú cestujúci platiť ešte viac

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 09:21 • 2 min
Aerolinky pritvrdzjú! Po škandále s násilne vyhodeným lekárom z lietadla, budú cestujúci platiť ešte viac

CHICAGO – Po minulotýždňovom škandále, kedy letecký personál násilím vyviedol lekára ázijského pôvodu z lietadla, sa aerolínie rozhodli navýšiť odškodné cestujúcim, ktorý si kúpili riadne svoju letenku, ale v lietadle už pre nich neostalo voľné miesto.

slovakia

left justify in out

Mať letenku na let, kde už pre Vás nie je miesto z dôvodu predaja väčšieho počtu leteniek, už dnes môže byť celkom lukratívna ponuka pri ktorej si môžete prísť na celkom slušné odškodnéi. Americké letecké spoločnosti sa rozhodli rapídne navýšiť odmenu pre cestujúcich po minulotýždňovom brutálnom incidente, kedy násilím vyviedli jedného pasažiera z lietadla United Airlines.

 

Najväčšiu čiastku kompenzácie môžete dostať od tretej najväčšej leteckej spoločnosti Delta Air Lines, ktorá odškodné navýšila z 800 USD až na 2000 USD (), v mimoriadnych prípadoch však povolila svojim zamestnancom poskytnúť cestujúcim kompenzáciu vo výške až 9950 USD. V minulom roku táto spoločnosť zaznamenala celkom 1200 prípadov, kedy musela cestujúcich prinútiť k opusteniu letu.

 

United Airlines zaznamenala celkovo 3800 cestujúcich, ktorým bolo odoprené letieť. Takéto finančné odškodnenia práve naopak tešia cestovateľov, ktorí nemajú veľmi naponáhlo a menšie zdržanie im až tak neprekáža.  Na túto situáciu reagovali aj americké úrady ktoré žiadajú, aby odškodné pre cestujúcich dosiahlo najmenej štvornásobok jednosmernej letenky. Ostatné americké letecké spoločnosti taktiež oznámili zmenu pravidiel pre preplnené lety, kedy už nebudú nikoho kto nastúpi na palubu dobrovoľne či nasilu vyvádzať von z dôvodu nedostatku miesta.

 

Táto bežná prax vychádzajúca z predpokladu, že sa väčšinou na let nedostavia všetci, sa uplatňuje aj v krajinách EÚ. Tu sa však výška odškodného pohybuje ďaleko pod hranicou najnižšej odmeny v Amerike a to od 250-600 eur, ktorá závisí od dĺžky letu. Príkladom je aj manželský pár, ktorý musel minulý týždeň opustiť lietadlo EasyJet, pretože predajca predal viac leteniek, ako bolo miest v lietadle. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies