Aerolinky nechcú lietať do Venezuely, dôvodom je miznúca batožina a strieľanie po pilotoch

NETKY.SK • 15 August 2017, 11:05 • 2 min
Aerolinky nechcú lietať do Venezuely, dôvodom je miznúca batožina a strieľanie po pilotoch

CARACAS - Krajine, ktorá už dlhšiu dobu zažíva vnútroštátnu krízu, hrozí aj strata kontaktu s okolitým svetom. Svetové letecké spoločnosti sa uchýlili k rapídnym opatreniam a zrušili všetky linky do Venezuely.

slovakia

left justify in out

Poslednou kvapkou pre spoločnosti bolo, keď ich posádku bezprostredne ohrozovali ozbrojenci, do lietadiel zamestnanci venezuelských letísk pravidelne tankovali nekvalitné palivo a pasažierom neustále mizla ich batožina.

 

United Ailines, Avianca alebo Delta Air Lines ešte počas minulého týždňa zrušili všetky svoje linky smerujúce do krajiny. Ostatné aerolinky taktiež zvažujú podobné opatrenia a postupne rušia lety.


Asociácia kolumbijských pilotov (ACDAC) vydala vyhlásenie v ktorom popisujú situáciu, ktorej sa oni a ostatní palubní personál stali svedkami. Pracovníci venezuelského letiska im natankovali kontaminované palivo, následne ich nechali čakať hodiny, pokým dostali povolenie na odlet. Medzičasom im členovia Národnej Gardy skontrolovali batožinový priestor a ukradli všetky cennosti pasažierom, ktorí čakali na svoj odlet v letiskovej hale.

 

Dokonca sa objavilo aj video, na ktorom je zastrelený muž priamo pri okienku miestnej leteckej spoločnosti slúžiacej na odbavenie batožiny. "Všetko, čo sa dá zaradiť do letiskového zázemia, sa začalo rýchlo zhoršovať. Problémy sú viditeľné na štartovacej dráhe, v letiskovej taxislužbe, ďalej sú ťažkosti so zdrojmi elektriny či s vozidlami doplňujúcimi palivo," uviedol Julian Pinzon, ktorý má v ACDAC na starosti bezpečnostné a technické problémy.

 

Pre neutíchajúce problémy v krajine sú Venezuelčania čoraz viac odrezaní od zbytku sveta, pričom aj ceny leteniek rapídne vyleteli nahor. Ďalším dôvodom prečo letecké spoločnosti obmedzili lety do krajiny, sú aj súvisiace problémy s prevozom posádky do hotela, pričom môžu byť bezprostredne po prekročení prahu letiska okradnutí alebo prepadnutí.

 

Spoločnosť Aerolineas Argentinas to rieši tak, že svojich zamestnancov letecky prepravuje do susedných krajín, aby prečkali noc tam. Letecká firma Avianca najala pre svojich ľudí osobných strážcov po tom, čo sa pri prepadnutí ich autobusu strieľalo.

 

Peter Cerda, viceprezident Medzinárodnej asociácie pre leteckú prepravu uviedol, že venezuelské úrady robia len veľmi málo pre to, aby sa táto situácia zmenila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies