Aerolínie Travel Service vlani prepravili celkovo 5,5 milióna cestujúcich

NETKY.SK • 21 Január 2018, 09:22 • 2 min
Aerolínie Travel Service vlani prepravili celkovo 5,5 milióna cestujúcich

BRATISLAVA - Česká letecká spoločnosť Travel Service, ktorá pôsobí aj na Slovensku, na pravidelných linkách a v charterovej preprave v minulom roku prepravila celkovo päť a pol milióna cestujúcich a ich počet medziročne vzrástol o 20,3 %.

slovakia

left justify in out

Z toho v pravidelnej doprave pod obchodnou značkou SmartWings aerolínie previezli 2,86 milióna pasažierov pri náraste o 50,9 %. Ako spoločnosť informovala, ďalších osemstotisíc cestujúcich prepravila na palubách svojich lietadiel pre iných dopravcov. Lietadlami Travel Service tak spolu letelo 6,3 milióna ľudí.

"Priemerné využitie sedačkovej kapacity našej flotily na pravidelných linkách sa vlani zvýšilo na 86,5 %. Vďaka širokej ponuke destinácií a priaznivým cenám leteniek záujem o lety SmartWings každý rok výrazne rastie," povedal hlavný manažér značky SmartWings Radek Müller. "Tento trend na trhu pravidelnej leteckej prepravy očakávame aj v tomto roku," dodal.

Travel Service vlani prevádzkoval lety z dvanástich základní v siedmich krajinách do 423 destinácií. V súčasnosti prevádzkuje flotilu 37 lietadiel, v nasledujúcich piatich rokoch prejde letový park zásadnou modernizáciou. Spoločnosť objednala 39 najmodernejších lietadiel Boeing 737 MAX, pričom šesť zaradí do flotily v tomto roku a prvý stroj získa koncom januára.

Travel Service pôsobí na trhu dvadsaťjeden rokov, je najväčšou českou leteckou spoločnosťou. Prevádzkuje pravidelné linky, charterové lety a privátne lety kategórie business jet. Okrem Českej republiky pôsobí tiež v Poľsku, na Slovensku a v Maďarsku, kde má dcérske spoločnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona