Aerolínie Qantas viac než zdvojnásobili polročný zisk na 111 mil. AUD

NETKY.SK • 22 Február 2013, 08:09 • 2 min
Aerolínie Qantas viac než zdvojnásobili polročný zisk na 111 mil. AUD

Aerolínie Qantas viac než zdvojnásobili polročný zisk na 111 mil. AUD - Svet Austrálska letecká spoločnosť Qantas Airways oznámila medziročný rast zisku za 1.

slovakia

left justify in out

img

Austrálska letecká spoločnosť Qantas Airways oznámila medziročný rast zisku za 1. polrok obchodného roka 2012/2013 o vyše 160 %, keď dokázala znížiť straty v medzinárodnej divízii a zároveň vyťažila z kompenzácií od Boeingu za oneskorenie dodávok nových lietadiel Dreamliner. Informovala o tom agentúra AP.
      Čistý zisk za obdobie od júla do konca decembra dosiahol 111 miliónov austrálskych dolárov (86,32 milióna eur). V porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho obchodného roka to predstavuje rast o 164 %.
      Čiastočne sa pod pozitívne výsledky firmy podpísalo odškodnenie od Boeingu za odklad dodávok lietadiel 787 Dreamliner, ktoré nemá nič spoločné so súčasnými problémami lietadiel v dôsledku problematických batérií. Spomínaná kompenzácia dosiahla 125 miliónov AUD. Ďalšie zlepšenie výsledkov si firma zabezpečila znížením straty v medzinárodnej divízii. Strata dosiahla 91 miliónov AUD, čo v porovnaní s rovnakým polrokom predchádzajúceho obchodného roka znamená pokles o 65 %.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona