Aerolínie odmietli pre mylné podozrenie prepraviť 18-mesačné dieťa

NETKY.SK • 11 Máj 2012, 07:12 • 2 min
Aerolínie odmietli pre mylné podozrenie prepraviť 18-mesačné dieťa

Aerolínie odmietli pre mylné podozrenie prepraviť 18-mesačné dieťa - Doprava Americká letecká spoločnosť JetBlue nechcela vpustiť do lietadla 18-mesačné dievčatko, pretože ho omylom považovala za podozrivé z úteku pred spravodlivosťou. Rodičia dievčatka p

slovakia

left justify in out

img

Americká letecká spoločnosť JetBlue nechcela vpustiť do lietadla 18-mesačné dievčatko, pretože ho omylom považovala za podozrivé z úteku pred spravodlivosťou.
      Rodičia dievčatka pre televíznu sieť ABC uviedli, že sa stali terčom sprísnenej kontroly, ktorá vyústila do nedôvodného odmietnutia nástupu ich dieťaťa do lietadla, pretože pochádzajú z Blízkeho východu a matka mala na sebe moslimskú šatku - hidžáb.
      Zamestnanec leteckej spoločnosti pri nastupovaní pasažierov na utorňajší let z Fort Lauderdale do Newarku povedal rodičom, že s dieťaťom nemôžu odletieť, pretože sa nachádza na federálnom zozname osôb, ktoré majú letecké spoločnosti zakázané prepravovať. Na takýto zoznam sú okrem iných zaraďované osoby podozrivé z terorizmu.
      Spoločnosť JetBlue sa po overení nepravdivosti údaja o "podozrivej pasažierke" následne rodičom ospravedlnila s tým, že došlo k chybe v počítačovom systéme. Rodine potom umožnili na zmeškaný let nastúpiť, čo však nevyužila, pretože sa podľa svojich slov cítila urazená.
      Americký úrad pre bezpečnosť dopravy podľa agentúry AP v reakcii na incident uviedol, že dieťa nikdy nebolo do zoznamu zaradené.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona