Aerolínie Niki prevezme IAG, britsko-španielsky majiteľ British Airways a Iberie

NETKY.SK • 28 December 2017, 15:15 • 2 min
Aerolínie Niki prevezme IAG, britsko-španielsky majiteľ British Airways a Iberie

BERLÍN - Britsko-španielsky koncern International Airlines Group (IAG) kúpi rakúske nízkonákladové aerolínie Niki, ktoré sú v insolvencii. Pod IAG patria spoločnosti British Airways, Iberia či nízkonákladový Vueling.

slovakia

left justify in out

Berlín 28. decembra (TASR) - Britsko-španielsky koncern International Airlines Group (IAG) kúpi rakúske nízkonákladové aerolínie Niki, ktoré sa nachádzajú v insolvencii, uviedla agentúra DPA. K IAG patria letecké spoločnosti British Airways, Iberia alebo nízkonákladové aerolínie Vueling.

 

Spoločnosť Niki, ktorá lieta do európskych a severoafrických dovolenkových destinácií, sa dostala v decembri do insolvencie po tom, čo nemecká Lufthansa stiahla ponuku na jej prevzatie. Lufthansa, ktorá získa veľkú časť Air Berlin, vycúvala pre protimonopolné obavy Európskej komisie (EK).

 

Aerolínie Niki založil v roku 2003 bývalý pretekár Formule 1 Niki Lauda, v roku 2011 ich potom prevzala skupina Air Berlin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies