Aerolínie Emirates obnovia letecké spojenie s Bagdadom

NETKY.SK • 24 Február 2015, 13:48 • 2 min
Aerolínie Emirates obnovia letecké spojenie s Bagdadom

DUBAJ - Najväčšia letecká spoločnosť na Blízkom východe, Emirates, plánuje obnoviť lety do irackej metropoly Bagdad po tom, ako ich v januári zastavila kvôli streľbe na jedno z civilných lietadiel. Informácie priniesla dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Aerolínie Emirates potvrdili, že pravidelné lety do Bagdadu opätovne spustia 1. marca 2015. Spoločnosť momentálne lieta iba do irackých miest Basra a Arbíl, ktorý je centrom kurdskej autonómnej oblasti na severe Iraku.
     

Rozhodnutie opätovne lietať do Bagdadu prišlo zo strany Emirates po "rozsiahlej bezpečnostnej previerke", ktorá prebehla v spolupráci s predstaviteľmi civilného letectva.
     

Emirates spolu s ďalšími regionálnymi aerolíniami v januári prerušili letecké spojenie s irackou metropolou po tom, ako sa lietadlo nízkonákladovej spoločnosti stalo terčom paľby.
     

Podľa vyhlásenia FlyDubai, sa poškodenie trupu zodpovedajúce otvoru, aký by mohla zanechať guľka z ručnej strelnej zbrane, našlo po tom, čo lietadlo riadne pristálo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies