Aerolínie Emirates nasadia na linku Dubaj - Praha najväčšie lietadlo na svete A380

NETKY.SK • 17 December 2015, 14:45 • 2 min
Aerolínie Emirates nasadia na linku Dubaj - Praha najväčšie lietadlo na svete A380

PRAHA - Letecká spoločnosť Emirates začne do Prahy pravidelne posielať najväčšie lietadlo na svete, Airbus A380. Dlho očakávané oznámenie prišlo po tom, ako pražské letisko upravilo terminál na prijímanie takých veľkých lietadiel.

slovakia

left justify in out

Prvýkrát sa A380 na každodennej linke z Dubaja do Prahy ukáže 1. mája 2016. Na pravidelných linkách do Česka doteraz toto lietadlo žiadna spoločnosť nenasadila. Informoval o tom server e15.cz. Kapacita linky, na ktorú Emirates v súčasnosti nasadzuje Boeing 777, stúpne o 44 % na 519 cestujúcich. Prvýkrát tak napríklad 14 vyvolených v prvej triede bude môcť využiť palubnú sprchu, čo je unikát, ktorý ponúka len Airbus A380.

 

Podľa predsedu predstavenstva Českého aeroholdingu Václava Řehořa záujem o lety do Dubaja stále rastie. "V tomto roku očakávame na tejto trase celkovo viac než 330.000 cestujúcich v obidvoch smeroch, čo predstavuje medziročný rast o 27 %," povedal. Minulý rok linku z Prahy do Dubaja zaviedla spoločnosť Flydubai, už dlhšie ju obsluhuje aj česká Travel Service. Príprava pražského letiska na prijímanie obrích lietadiel si vyžiadala nemalú investíciu. Letisko muselo vybudovať tri nové nástupné mosty a dostatočne veľkú čakáreň na odlet, do ktorej sa vojde všetkých viac než 500 cestujúcich. Stavba, ktorú letisko dokončilo tento rok v apríli, si vyžiadala približne 150 miliónov Kč (5,55 milióna eur).

 

Doteraz najväčším lietadlom, ktoré sa objavovalo na pravidelnej linke do Prahy, bol Boeing 747 Korean Air. Ten aerolinky nasadzujú na linku zo Soulu počas leta, keď rastie dopyt kórejských turistov.

Emirates sú najväčším prevádzkovateľom Airbus A380 na svete. V súčasnosti prevádzkujú 71 lietadiel tohto typu a objednaných majú ďalších 69 A380.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies