Aerolínie Alitalia čelia vyšetrovaniu za podvod pre zmluvu s Rumunmi

NETKY.SK • 7 Február 2013, 08:00 • 2 min
Aerolínie Alitalia čelia vyšetrovaniu za podvod pre zmluvu s Rumunmi

Aerolínie Alitalia čelia vyšetrovaniu za podvod pre zmluvu s Rumunmi - Svet Prokuratúra v Taliansku začala vyšetrovať taliansku leteckú spoločnosť Alitalia pre podozrenie z podvodu za to, že riadne neinformovala zákazníkov o skutočnosti, že niektoré vnútr

slovakia

left justify in out

imgProkuratúra v Taliansku začala vyšetrovať taliansku leteckú spoločnosť Alitalia pre podozrenie z podvodu za to, že riadne neinformovala zákazníkov o skutočnosti, že niektoré vnútroštátne linky za ňu ako subdodávateľ vykonáva rumunská letecká spoločnosť Carpatair.

Vyšetrovanie začali po tom, ako lietadlo spoločnosti Carpatair na linke Pisa-Rím zišlo pri pristávaní počas silného vetra z dráhy, pričom 16 ľudí utrpelo zranenia, dvoch z nich museli v nemocnici operovať.

Prokuratúra podľa agentúry DPA uviedla, že vyšetruje pilotov i spoločnosť Alitalia.

Talianske aerolínie tvrdia, že neporušili žiadne pravidlá, pričom sa odvolali na zaužívanú prax dodávateľských zmlúv medzi väčšinou leteckých spoločností v Európe.

Alitalia má po havárii pozastavenú zmluvu s Carpatair. Odborová organizácia v spoločnosti Alitalia opakovane kritizovala vedenie firmy za šetrenie na úkor bezpečnosti pri zmluve s rumunskou spoločnosťou.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies