Aeroholding chce predať aj zvyšný podiel v ČSA

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 17:06 • 2 min
Aeroholding chce predať aj zvyšný podiel v ČSA

PRAHA - Štátny Český aeroholding sa chce zbaviť aj poslednej pätiny akcií Českých aerolínií (ČSA), ktoré mu zostali po tom, ako väčšinový podiel v spoločnosti prevzali Korean Air Lines a Travel Service. Na stretnutí s novinármi to uviedol šéf aeroholdingu Václav Řehoř. Informoval o tom denník E15.

slovakia

left justify in out

"Štát by nemal vlastniť spoločnosti, ktoré fungujú v takom silnom konkurenčnom prostredí," povedal Řehoř. Požiada preto ministerstvo financií o povolenie, aby mohol začať rokovania o odkúpení zvyšného podielu so spoločnosťou Travel Service. "Keď to nevyjde s Travel Service, pokúsime sa to predať niekomu inému," dodal Řehoř.
     

Ak by sa štát s najväčšou českou leteckou spoločnosťou dohodol, získal by Travel Service v ČSA väčší podiel ako Korean Air. Travel Service, ktorý vlastní 34 % akcií ČSA, však teraz nemá o zvýšenie svojho podielu záujem.
     

Privatizácia ČSA sa začala na jar 2013, keď Korean Air od štátu kúpili 44-% podiel v českom národnom dopravcovi. Na ďalších 34 %  akcií mali Kórejčania predkupné právo, ktoré po dohode s Travel Service využili na to, aby akcie národného dopravcu vzápätí predali tejto českej spoločnosti.
     

Vlani spoločnosť Travel Service prepravila na svojich linkách 4,45 milióna ľudí, s ČSA ich letelo 2,27 milióna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies