AEK Atény neuspeli s odvolaním a od budúcej sezóny hrajú v 2.lige

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 13:32 • 2 min
AEK Atény neuspeli s odvolaním a od budúcej sezóny hrajú v 2.lige

ATÉNY - Grécky futbalový klub AEK Atény sa nedočkal ani morálnej satisfakcie, jeho odvolanie proti trestu za správanie fanúšikov bolo zamietnuté.

slovakia

left justify in out

Kontumačná prehra s Panthrakikosom a odrátanie troch bodov za vtrhnutie priaznivcov na ihrisko postavili AEK už minulý týždeň do neriešiteľnej situácie vypadávajúceho z najvyššej súťaže. Zostup, prvý v 89-ročnej histórii klubu, spečatila víkendová prehra 0:1 s Atromitosom v poslednom 30. kole. Po nej bolo jasné, že AEK už nespasí ani prípadný úspech za zeleným stolom.

Predmetný duel 29. kola rozhodca predčasne ukončil v 87. minúte, keď po góle hostí na 1:0 vtrhli diváci na ihrisko. Napriek naliehaniu domácich funkcionárov hlavný arbiter Stavros Tritsonis odmietol pokračovať v zápase, aj keď už boli tribúny Olympijského štadióna prázdne.

Kontumácia 3:0 v prospech Panthrakikosu zostáva v platnosti rovnako ako bodový stav a pokuta 11-tisíc eur. AEK navyše začne novú sezónu s dvojbodovým mankom. Aténčania skončili v tabuľke s 27 bodmi na 15. mieste, s elitou sa minimálne na rok lúči aj posledná 16. Kerkyra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona