Advokáti žalobcov žiadajú od Volkswagenu 332,5 milióna USD

NETKY.SK • 13 August 2016, 12:26 • 2 min
Advokáti žalobcov žiadajú od Volkswagenu 332,5 milióna USD

FRANKFURT NAD MOHANOM - Vyrovnanie koncernu Volkswagen v súvislosti s emisnou aférou vo výške viac než 15 miliárd USD (13,45 miliardy eur) naplní aj peňaženky advokátov žalujúcej strany.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií denníka Handelsblatt, žiadajú od VW sumu 332,5 milióna USD. Koncern doteraz s advokátmi o poplatkoch nerokoval a v prípade dohody musí sumu schváliť ešte sudca Charles Breyer, ktorý má na starosti celú kauzu.

 

VW doteraz vypracoval riešenie pre 4,6 milióna amerických dieselových vozidiel z celkovo 10,5 milióna dotknutých áut v globálnom meradle. Tieto riešenia ešte musia schváliť americké úrady. Ako pre týždenník Wirtschafstwoche povedal člen predstavenstva pre značku VW Herbert Diess, so zošrotovaním vozidiel nepočítajú. K tomuto kroku sa môžu uchýliť iba v prípade, že VW nebude schopný opraviť vozidlá v súlade s platnými zákonmi.

 

Značka VW neplánuje ani opustiť americký trh. "To by bolo podľa mňa chyba," povedal Diess. Podľa jeho slov sú USA krajinou, ktorá síce firmy prísne potrestá, no zároveň ponúkne aj druhú šancu.

 

(1 EUR = 1,1153 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies