Advokáti preverili Trumpové daňové priznania, väzby na Rusko neobjavili

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 20:03 • 2 min
Advokáti preverili Trumpové daňové priznania, väzby na Rusko neobjavili

WASHINGTON - V daňových priznaniach amerického prezidenta Donalda Trumpa sa až na "pár výnimiek" nenachádzajú príjmy z ruských zdrojov ani dlhy voči ruským veriteľom.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom dnes prostredníctvom listu prezidentovi advokáti Sheri Dillonová a William Nelson, ktorí preverovali Trumpove daňové priznania za uplynulých desať rokov. Kópiu samotných priznaní však nezverejnili, takže ich zistenia nebolo možné nezávisle overiť.

Podľa agentúry AP predstavuje takáto previerka doposiaľ posledný pokus Trumpa zbaviť sa obvinení z väzieb na Rusko, ktorými čelí jeho predvolebná kampaň. Agentúra zároveň upozornila na to, že previerka sa týkala len ostatných desiatich rokov, takže ostala otvorená otázka, či nemohol mať Trump finančné vzťahy s Ruskom v dávnejšej minulosti.

V liste advokátov sa uvádza, že počas preverovaného obdobia sa neuskutočnili nijaké investície z Ruska do Trumpom kontrolovaných spoločností a samotný Trump ani jeho spoločnosti nemali nijaké dlhy voči ruským veriteľom.

Spomínajú sa tam však určité výnimky. K nim patrí Trumpov príjem vo výške 12,2 miliónov dolárov z podujatia Miss Universe, ktoré sa v roku 2013 konalo v Moskve. Ďalšou výnimkou je predaj nehnuteľnosti na Floride ruskému miliardárovi, na ktorej Trump v roku 2008 zarobil 95 miliónov dolárov.

Biely dom uviedol, že Trump advokátov o takúto previerku požiadal po tom, ako senátor Lindsey Graham žiadal o informácie o akýchkoľvek väzbách, ktoré by prezident mohol mať s Moskvou. Práve Graham totiž vedie v americkom Kongrese jednu z komisii, ktorá preveruje údajné zasahovanie Ruska do novembrových prezidentských volieb v USA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies