Advokáti poskytnú v deviatich mestách bezplatné právne poradenstvo

NETKY.SK • 18 Apríl 2022, 13:26 • 2 min
Advokáti poskytnú v deviatich mestách bezplatné právne poradenstvo

BRATISLAVA – Záujemcovia o bezplatnú právnu pomoc sa budú môcť v stredu 27. apríla obrátiť v rámci Dňa advokácie na Slovenskú advokátsku komoru (SAK). Advokáti budú poskytovať bezplatné právne poradenstvo v deviatich slovenských mestách.

slovakia

left justify in out

Tradičné podujatie pri príležitosti prijatia prvého ponovembrového zákona o slobodnej advokácii sa uskutoční v Bratislave, Trnave, Trenčíne, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Prešove, Košiciach a v Poprade. „Tímy advokátov budú v týchto mestách k dispozícii bezplatne pomáhať v čase od 9:00 do 14:00 h,“ priblížili z komory. Podujatie sa uskutoční v prezenčnej forme po dvojročnej pauze vynútenej pandémiou nového koronavírusu.

 

img

 

„Advokácia je vo svojej podstate pomáhajúce povolanie. Naším zámerom je byť vždy k dispozícii, ak niekto potrebuje právnu pomoc. Touto formou tiež chceme priblížiť dôležitosť nezávislej advokácie a profesionálneho právneho poradenstva pre ochranu práv,“ povedal predseda SAK Viliam Karas. S organizáciou podujatia vypomôžu aj študenti právnických fakúlt z Bratislavy, Trnavy a Košíc. „Okrem bežného právneho poradenstva pre slovenských občanov budú navyše advokáti pripravení pomôcť aj klientom z Ukrajiny,“ dodali z komory. Konkrétne miesta poskytovania bezplatnej právnej pomoci sú zverejnené na webe SAK.

 

Možno vás zaujme:  Väzni majú cez sviatky okrem duchovného aj kultúrny či športový program



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies