Advokáti: Názory Lipšica v oblasti trestného práva sú menšinové

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 15:27 • 2 min
Advokáti: Názory Lipšica v oblasti trestného práva sú menšinové

BRATISLAVA - Názory Daniela Lipšica v oblasti trestného práva sú menšinové. Píše sa to vo vyjadrení, ktoré agentúre SITA poskytla Slovenská advokátska komora.

slovakia

left justify in out

Lipšic vo štvrtok na tlačovej konferencii vyhlásil, že novela trestných kódexov z dielne Ministerstva spravodlivosti SR je partikulárnym cieľom Slovenskej advokátskej komory, keďže viac zločinov zabezpečí advokátom viac klientov.

 

"Slovenská advokátska komora sa ohradzuje proti týmto špekulatívnym nepravdivým tvrdeniam, ktoré sú nedôstojné postavenia kolegu Lipšica ako advokáta zapísaného v zozname advokátov Slovenskej advokátskej komory," píše sa vo vyhlásení. Podľa advokátov sú Lipšicove postoje protikladné s prevažujúcimi rešpektovanými postojmi domácej i zahraničnej právnej vedy. "Ide o politické vyjadrenia poslanca, ktorý ako jeden z posledných ešte donedávna aj verejne obhajoval opodstatnenosť trestu smrti". Slovenská advokátska komora pozitívne hodnotí niektoré časti navrhovanej novely Trestného zákona a Trestného poriadku. Napriek tomu vyslovuje poľutovanie nad tým, že odborná verejnosť a Ministerstvo spravodlivosti SR nemalo viac odvahy pri odstraňovaní neadekvátneho zvyšovania penalizácie v trestných kódexoch, ktoré sú výsledkom pôsobenia niekdajšieho ministra spravodlivosti. 

 

Daniel Lipšic na štvrtkovej tlačovej konferencii mimo iného kritizoval aj preradenie niektorých trestných činov z kategórie obzvlášť závažné zločiny do kategórie zločiny. Taktiež je podľa neho neprípustné, aby obvinení v kolúznej väzbe mali právo byť prepustení na kauciu. Novelu Trestného zákona a Trestného poriadku označil za darček pre zločincov a recidivistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies