Advokáti budú v stredu bezplatne radiť v ôsmich mestách

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 10:45 • 2 min
Advokáti budú v stredu bezplatne radiť v ôsmich mestách

BRATISLAVA - Slovenská advokátska komora (SAK) organizuje už štvrtýkrát podujatie Deň otvorených dverí, počas ktorého budú advokáti v Bratislave, Trenčíne, Nitre, Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach, Prešove a v Poprade poskytovať bezplatné právne rady. Minulý rok advokáti v šiestich mestách poskytli právnu radu viac ako 330 klientom. Tento rok sa pre veľký záujem o podujatie zapojili dve nové mestá – Trenčín a Nitra.

slovakia

left justify in out

Deň otvorených dverí a poskytovanie bezplatnej právnej pomoci sa uskutoční v stredu 26. apríla od 09.00 do 14.00 h v priestoroch SAK na Kolárskej ulici č. 4 v Bratislave. V ostatných mestách budú advokáti poskytovať bezplatné právne poradenstvo na miestnych úradoch:

 

Banská Bystrica – Mestský úrad na Ulici Československej armády 26

Košice - Magistrát mesta Košice na Triede SNP 48/A

 

Nitra - Mestský úradu na Štefánikovej triede 60

 

Poprad - Mestský úrad na Nábreží Jána Pavla II, 2802/3

 

Prešov - Mestský úrad na Hlavnej ulici číslo 73

 

Trenčín - Mestský úrad na Mierovom námestí 2

 

Žilina - Mestský úrad na Námestí obetí komunizmu 1

 

Deň otvorených dverí organizuje SAK pri príležitosti výročia prijatia zákona o slobodnom výkone advokácie. Počas Dňa otvorených dverí budú advokáti záujemcom poskytovať bezplatné právne rady ako najefektívnejšie riešiť ich problémy s právnymi následkami.

 

„Cieľom Dňa otvorených dverí je priblížiť prácu advokátov ľuďom. Pomôcť im zorientovať sa, kedy a pri akých životných rozhodnutiach je preventívna návšteva advokáta lacnejšia, ako následný únavný, dlhý a zbytočne finančne náročný súdny proces," povedal predseda Slovenskej advokátskej komory JUDr. Ľubomír Hrežďovič,.

 

Súčasťou Dňa otvorených dverí sú odborné prednášky pre študentov stredných škôl a verejnosť na témy advokácie a jej úloh v spoločnosti, histórie advokácie na Slovensku, či etiky advokátskeho povolania. Minulý rok Deň otvorených dverí navštívilo spolu so školákmi viac ako 430 ľudí.

 

O Slovenskej advokátskej komore

 

Slovenská advokátska komora je nezávislá samosprávna stavovská organizácia združujúca viac ako 5800 advokátov a 2100 advokátskych koncipientov. Úlohy advokácie plnia advokáti najmä tým, že obhajujú občanov v trestnom konaní, zastupujú občanov a právnické osoby pred súdmi, štátnymi orgánmi a inými subjektmi, spisujú listiny, poskytujú právne rady a spracúvajú právne rozbory. Do výlučnej kompetencie Slovenskej advokátskej komory patrí disciplinárna právomoc, ktorou vykonáva dozor nad výkonom advokátskeho povolania.

 

 

 

Kontakt:

Nadežda Ondrišová

riaditeľka publikačného a mediálneho odboru SAK

tel: 02/5296 12 36

mobil: 0903 600 805

mail: ondrisova@sak.sk

 

Devon Communication

mobil: 0918 695 481

mail: office@devoncommunication.sk

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies