Advokát Mariana K. je názoru, že obvinenie jeho svedka je nedôvodné

NETKY.SK • 25 Apríl 2019, 10:15 • 2 min
Advokát Mariana K. je názoru, že obvinenie jeho svedka je nedôvodné

BRATISLAVA - Advokát obvineného a obžalovaného podnikateľa Mariana K. Marek Para tvrdí, že nemôže nahliadnuť do spisu v prípade obvinenia v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a teda zdôvodniť sťažnosť voči obvineniu.

slovakia

left justify in out

"Do dnešného dňa mi nebolo umožnené študovať spis a ani mi vyšetrovateľ nedal spresňujúcu informáciu k nejasnostiam obvinenia, čo mi znemožňuje odôvodniť už podanú sťažnosť. 

 

Obvinenie Mariana K. je celkom zjavne nedôvodné," uviedol obhajca. Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) má podľa jeho názoru povinnosť čakať, pokiaľ sťažnosť neodôvodní. "Nakoľko už mi prisľúbili, že v najbližšej dobe mi dajú termín nahliadnutia do spisu," dodal Para.

 

img

 

Vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej si mal pre jeho novinársku činnosť objednať práve Marián K. Voči tomuto obvineniu podal Para šťažnosť na ÚŠP, no te ju odmietol ako nedôvodnú. 

 

Marian K. je momentálne väzobne stíhaný pre kauzu tzv. televíznych zmeniek. Prípadom Mariana K. a bývalého riaditeľa televízie Markíza a exministra hospodárstva Pavla R. sa bude zaoberať senát Špecialiovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici.

 

img

 

ŠTS začiatkom apríla rozhodol, že Marian k. ostáva v sprísnenej tzv. kolúznej väzbe. Sťažnosť voči rozhodnutiu súdu vtedy podal ako dozorový prokurátor ÚŠP Ján Šanta, tak aj obhajca podnikateľa Para.V kauze zmeniek podala trestné oznámenie na Pavla R. a Mariana K. TV Markíza za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Sporné zmenky neboli vraj nikdy zaznamenané v žiadnom účtovníctve.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies