Advokát Daniel Lipšic potvrdil svoju kandidatúru na post špeciálneho prokurátora

NETKY.SK • 16 December 2020, 14:17 • 2 min
Advokát Daniel Lipšic potvrdil svoju kandidatúru na post špeciálneho prokurátora

BRATISLAVA - Advokát Daniel Lipšic bude kandidovať na špeciálneho prokurátora. Na túto funkciu ho navrhne Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave.

slovakia

left justify in out

 

Obe strany chceli kandidatúru oznámiť v piatok 18. decembra, dnes však o tomto návrhu rokoval Akademický senát Právnickej fakulty a tak informácia o nominácii unikla skôr.

 

Ako pre Denník N Lipšic uviedol, kandidovať sa rozhodol aj preto, že pred viac ako pätnástimi rokmi bol pri vzniku špeciálnej prokuratúry, keď sa zriaďovala zákonom.

 

Osoba Daniela Lipšica

 

JUDr. Daniel Lipšic je slovenský právnik (advokát) a konzervatívny politik, ktorý veľa rokov strávil v strane KDH. Bol poslancom NR SR i členom Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť.

V Slovenskej republike zastával i post ministra spravodlivosti a ministra vnútra. 

 

V septembri 2016 sa stal účastníkom dopravnej nehody, na následky ktorej zomrel chodec. Lipšic sa vtedy rozhodol vzdať sa svojho mandátu v Národnej rade k 30. septembru, pretože by svoj mandát podľa jeho slov nemohol vykonávať naplno.

 

Odvtedy sa venuje právnej praxi, pričom aj momentálne obhajuje množstvo klientov vo viacerých medializovaných kauzách.

V ostro sledovanom procese s vrahmi novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej zastupuje práva poškodených rodín. 

 

Čítajte tiež: Marček si za vraždu Kuciaka a Martiny Kušnírovej odsedí 25 rokov za mrežami, najvyšší súd mu vymeral vyšší trest



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies