Advokát bývalého šéfa PPA tvrdí, že obvinenie Juraja Kožucha je vykonštruované

NETKY.SK • 6 Október 2021, 10:06 • 2 min
Advokát bývalého šéfa PPA tvrdí, že obvinenie Juraja Kožucha je vykonštruované

BRATISLAVA - Svedčia o tom aj výpovede 143 svedkov, ktorí vypovedali v kauze Dobytkár.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovanie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v kauze Dobytkár vo veci obvinenia a obžaloby bývalého šéfa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Juraja Kožucha mohlo byť podľa jeho advokáta Romana Balca tendenčne manipulované v neprospech obvineného

 

img

 

Napriek tomu, že proti exšéfovi PPA svedčí iba jediný kajúcnik a zo 143 svedkov o jeho vine nevypovedá žiaden, vyšetrovateľ ho obvinil a prokurátor Kožucha postavil pred súd. Roman Balco tvrdí, že bez dôkazov. Advokát to konštatoval v stredu.

 

Prečítajte si tiež: Vyšetrovatelia kauzy Dobytkár odmietajú, že by manipulovali s výpoveďami kľúčového svedka


„Obvinenie môjho klienta je nielen chybné, ale aj nepodložené relevantnými dôkazmi, bolo doslova silené zo strany vyšetrovacích orgánov. Už od prvého momentu pritom bolo vyšetrovanie vedené veľmi podozrivým spôsobom. Proti exšéfovi PPA svedčí výhradne kajúcnik Marek Kodada, ktorý priznal vinu a ide mu iba o zmiernenie obvinenia. Naopak, žiaden z celkovo 143 v konaní vypočutých svedkov, rovnako listinné a iné zabezpečené dôkazy, nepreukazujú vinu môjho klienta,“ zdôraznil advokát bývalého šéfa PPA.

 

img

Bývalého generálneho riaditeľa PPA Juraja Kožucha zatkla NAKA priamo na pôde Pôdohospodárskej platobnej agentúry, podľa advokáta Balca už neuveriteľných 30 minút po výpovedi kajúcnika Kodadu, a to bez akéhokoľvek overenia tvrdení v jeho výpovedi. Kožuch bol potom v kolúznej väzbe takmer 10 mesiacov.
 

Mohlo by vás zaujímať: Kauza Dobytkár sa už nebude ďalej vyšetrovať! Rozhodla o tom NAKA




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies