Advocaata v stredu tretíkrát vymenujú za trénera Holandska

NETKY.SK • 8 Máj 2017, 12:52 • 2 min
Advocaata v stredu tretíkrát vymenujú za trénera Holandska

AMSTERDAM - Dicka Advocaata vymenujú v stredu za nového reprezentačného trénera futbalistov Holandska. Referuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na slová poradcu 69-ročného kouča. Advocaat tak zasadne na lavičku "Oranjes" už tretíkrát, na poste nahradí Dannyho Blinda, ktorého prepustili v marci po kvalifikačnej prehre 0:2 s Bulharskom.

slovakia

left justify in out

Skúsený tréner ešte stále vedie turecký Fenerbahce Istanbul, ktorý prebral v auguste minulého roka a v tom čase prišli do mužstva aj slovenskí futbalisti Martin Škrtel a Miroslav Stoch. Zmluva mu platí do 1. júna, ale on už dávnejšie avizoval, že v Turecku skončí. Advocaatov poradca Rob Jansen v pondelok potvrdil, že sa tréner aj Holandský futbalový zväz (KNVB) už dohodli. "Potvrdíme to vtedy, keď to bude dotiahnuté," zareagoval na informáciu podľa agentúry DPA technický vedúci KNVB Hans van Breukelen.

 

Advocaat v minulosti už dvakrát viedol reprezentáciu Holandska v rokoch 1992-1994 a potom aj v období od roku 2002 do 2004. Bude vôbec najstarším trénerom, ktorý kedy viedol bývalých majstrov Európy a trojnásobných vicemajstrov sveta. Okrem rodnej krajiny trénoval skúsený svetobežník z postu hlavného reprezentačného kouča aj Spojené arabské emiráty, Kórejskú republiku, Belgicko, Rusko a Srbsko. V roku 2008 priviedol Zenit Petrohrad k víťazstvu v Pohári UEFA.

 

Jeho asistentom by sa mohol stať Ruud Gullit. Holandsko, ktoré na MS 2014 v Brazílii získalo bronz, zlyhalo v kvalifikácii EURO 2016. Reálne mu hrozí, že nebude hrať ani na MS 2018 v Rusku, keďže po prehre v Sofii sú Holanďania v tabuľke A-skupiny až na štvrtom mieste a na lídra Francúzsko strácajú šesť bodov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies