Advocaat má pred weissovcami rešpekt: "Nemôžeme riskovať"

NETKY.SK • 6 September 2010, 11:46 • 2 min
Advocaat má pred weissovcami rešpekt: "Nemôžeme riskovať"

Advocaat má pred weissovcami rešpekt: "Nemôžeme riskovať"

slovakia

left justify in out

img

Holandský tréner ruskej futbalovej reprezentácie Dick Advocaat očakáva, že utorňajší súboj so Slovenskom v B-skupine kvalifikácie EURO 2012 dá jeho tímu oveľa viac "zabrať" ako úspešný vstup v Andorre (2:0). Slovákov považuje za konsolidovaný a dobre zohratý tím, ktorý sa postupom do osemfinále v dobrom svetle ukázal na letných majstrovstvách sveta v JAR.
      "Pred nami je neľahký zápas. Už úvodné stretnutia v našej skupine ukázali, že niet slabých mužstiev. S každým nás čakajú ťažké zápasy," povedal Advocaat deň pred stretnutím na štadióne Lokomotivu (výkop 17.00 SELČ) a ešte sa vrátil k súboju v Andorra La Vella: "Zápas v Andorre sme zvládli, dosiahli potrebný výsledok a získali tri body." No Slováci už budú podľa skúseného trénera súperom inej kategórie: "Slovenská reprezentácia je oveľa silnejšia. Je dobre zohratá, hrala na majstrovstvách sveta, kde absolvovala štyri zápasy. O mnohom hovorí fakt, že sa dostala do osemfinále." Nástupca krajana Guusa Hiddinka deklaroval do konfrontácie s výberom kouča Vladimíra Weissa jasný cieľ: "Pred nami je úloha - hrať pekný futbal a samozrejme vyhrať."
      Advoccat čelil na predzápasovej tlačovke aj otázkam o základnej zostave, médiá zajímalo to, či v ofenzíve dostane šancu aj jediný novic v tíme Alan Kasajev z Rubinu Kazaň. "Šanca, že Alan dostane príležitosť je menšia, ako napríklad u Aršavina. Na dvere ruskej reprezentácie klopú viacerí mladí hráči a ja o nich viem. Ale my potrebujeme teraz získať dobrý výsledok. V tomto kvalifikačnom cykle sa budeme opierať o osvedčených hráčov. V tomto momente niet času na risk a experimentovanie. Samozrejme, v prípravných zápasoch mladí hráči šancu dostanú," prezentoval názor kouč "zbornej".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies